Sucul

 Frunzele proaspete de urzici sunt slabe in calorii. Au numai o calorie pe o portie de trei grame de urzici. Nu au grasimi, colesterol, proteine sau zahar si nici fibre. 
 Cu toate acestea, sunt pline de substante nutritive. 
 O portie de trei grame de frunze de urzici proaspete (care sunt foarte usoare cand le cantaresti) contine 7% din necesarul zilnic de vitamina C si 1% din necesarul de fier al unei persoane care consuma aproximativ 2.000 de calorii pe zi. 
 De asemenea, o singura portie are 87% din necesarul zilnic de calciu. 
 Sucul de urzica este o bautura foarte buna pentru detoxifierea organismului, concentreaza toate componentele vindecatoare ale plantei si apoi dupa ce se bea, ele sunt absorbite rapid de organism. 
 Indicat este ca sucul de urzica sa fie preparat din frunze si tulpini fragede de plante ce au fost culese in urma cu cel mult 3 ore. Astfel nu exista riscul de oxidare si deci proprietatile acesteia se pastreaza complet. 
 
 Beneficiile si proprietatile sucului de urzici 
  •  Ajuta la curatarea organismului de toxine. 
  •  Purifica sangele si are efect de detoxifiere asupra tuturor organelor si sistemelor din organism. 
  •  Intensifica procesele metabolice din corp.  
  •  Consolideaza si intareste sistemul imunitar. 
  •  Intensifica procesul de recuperare la cei care au suferit de anumite afectiuni si boli. 
  •  Sucul de urzica este eficient in mentinerea oaselor puternice, in combaterea osteoporozei. 
  • Sucul de urzica imbunatateste starea de sanatate, combate simptomele care apar in cazuri de aterioscleroza, guta, hemoroizi, diabet, reumatism. 
  •  Ajuta la calmarea starilor de nervi. 
  •  Stimulează producția de insulină, scade glicemia, reduce nivelul de glucoză.
  •  Imbunătățește pancreasul fiind un antidot natural împotriva diabetului.
  •  Vindeca afectiunile pancreasului. 
  •  Are efect hipoglicemiant, scade nivelul de zahar din sange. 
  •  Are efect benefic asupra tractului respirator. 
  •  Curata ficatul, rinichii si intestinele.
  •  Vindeca anemia, deoarece este bogat in minerale, vitamine si oligoelemente.
  •  Combate obezitatea, are efect diuretic, elimina excesul de lichid din organism. 
 Se bea in fiecare zi cate o cana de suc, cu inghitituri mici. 
 Dupa 2-3 saptamani se va observa ca efectul sau asupra organismului este foarte bun si ca elimina kg in plus, reduce excesul de greutate. 
 „Sucul din urzica este cea mai activa forma sub care se poate folosi urzicile” 
 Pentru leucoree sau se fac gargarisme in afte, 
 stomatite – sucul obtinut din frunze, la fel ca cel din partea aeriana, se administreaza cate 1 paharel, dimineata si seara, timp de 10 zile 
 Sucul de urzica este foarte pretios pentru calitatile sale homeostatice si vasoconstrictoare; se administreaza in cazul in care se scuipa sange, precum si in caz de hematurie, sangerare a nasului, hemoragie uterina ( 100 g / zi, de mai multe ori); se mai foloseste si la aplicari locale – astfel pentru sangerarea nasului, se introduce in nara o bucata de vata imbibata in acest suc. 
 Impotriva hemoragiilor interne, hemoroizilor si mancarimilor de piele – Suc proaspat de urzica: 1/2 pahar de 3 ori / zi; 
 Precauţii in consumul de urzici  
 Urzica proaspătă se administrează cu precauţie persoanelor cu tromboze, eventual aflate sub medicaţie, deoarece conţinutul ridicat de vitamina K determină o creştere a vitezei de coagulare. 
 Poti face suc de urzici prin simpla stoarcere a frunzelor proaspete care, inainte, au fost spalate bine. 
 Suc de urzica se mai poate face, daca vrei sa aiba o textura mai densa, si pasand frunzele plantei impreuna cu apa. 
 Amesteca doua cesti de frunze de urzici cu o ceasca de apa si pune-le in blender. Amesteca-le bine si vei obtine un suc de urzici foarte dens. 
 Cealalta varianta este sa pui patru cesti cu frunze de urzici in storcatorul de fructe. Vei obtine aproximativ o ceasca si jumatate de suc de urzici. 
 Daca nu iti place gustul pur de suc de urzici, nu e nicio problema! Il poti combina cu tot felul de fructe. 
 O varianta racoritoare este sa faci un fresh din suc de urzici si citrice: lamai, portocale, kiwi sau orice alte citrice iti plac. 
 La fel de bine il poti amesteca si cu mere, in storcatorul de fructe. Vei obtine un suc aromat, cu gust mai intens. 
 Daca iti plac sucurile de legume, il poti combina cu sfecla rosie si castraveti. De fapt, poti incerca orice combinatie.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu